Tekstikoko
 
fiilis-alasivu-2017.png
 
Ajankohtaista koronavirustilanteesta

17.9.2020

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri VSSHP on tiukentanut osastojen vierailuohjeistuksia koronavirukseen liittyen seuraavasti:


11.9.2020

Perusturvan tiedote: Muistutus vierailukäytännöistä

Someron kaupungin perusturvatoimi haluaa edelleen kiinnittää huomiota siihen, että annettuja ohjeistuksia ja suojautumista noudatetaan riskiryhmien suojelemiseksi sekä Someron kaupungin palveluiden toimivuuden turvaamiseksi.

Tautitilanteen kestettyä jo pitkään ja ollessa tällä hetkellä maltillinen, on havaittu väsymystä, huolettomuutta ja ohjeistusten lieventynyttä noudattamista. Pyydämme edelleen ystävällisesti huomioimaan annetut suojautumisohjeet etenkin asumispalveluyksiköissä vieraillessanne sekä kiinnittämään edelleen huomiota riskiryhmien suojelemiseksi sovittuihin vierailukäytäntöihin. Syysflunssakauden alkaessa pyydetään kiinnittämään huomiota myös siihen, että flunssaoireisena tulee välttää kaikkia ihmiskontakteja.

Lisätietoja ja ohjeita saa asumispalveluyksiköistä.


1.9.2020

Tiedote: Koronavilkku on nyt julkaistu – lataa sovellus puhelimeesi!

Tartuntaketjujen katkaisua helpottava Koronavilkku-älypuhelinsovellus on julkaistu. Voit ladata Koronavilkun maksutta puhelimeesi yleisimmistä sovelluskaupoista. 

Koronavilkun avulla ihmiset voivat itse osallistua viruksen leviämisen estämiseen sekä suojella omaa ja läheistensä terveyttä. Sovellus nopeuttaa virukselle altistuneiden tavoittamista ja tartuntaketjujen katkaisemista.

Koronavilkun käyttö on ilmaista ja vapaaehtoista, mutta siitä saadaan sitä enemmän apua, mitä useampi käyttää sitä. Toivomme, että mahdollisimman moni lataa sovelluksen puhelimeensa.

Lue lisää: Koronavilkku.fi

26.8.2020

Tiedote: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on päivittänyt sivun Lapset ja koronavirus 

Sivustolta löytyy lisätietoa miten lasta voi suojata koronavirusinfektiolta, miten voi vähentää tartuntariskia ja miten toimitaan kun lapsi sairastuu hengitystieinfektioon. 

Lue lisää: Lapset ja koronavirus

14.8.2020 

Tiedote maskien käytöstä ja jakelusta vähävaraisille

Someron kaupunki on aloittanut valtioneuvoston suosituksen mukaisen kasvomaskien jakelun koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Suosituksen mukaan kasvomaskeja jaetaan veloituksetta vähävaraisille ja kaikkein haavoittuvimmassa asemassa oleville 4 kangasmaskia/maskin saaja.

Maskipyynnöt Ecotekolasta p. 044-7791 672. Nouto Ecotekolasta os. Jukolantie 3 (yläkerta). 

Ohjeistusten mukaisesti Someron kaupunki suosittelee yli 15-vuotiaille oppilaille ja opiskelijoille maskin käyttämistä koulukuljetuksissa. Huoltajat vastaavat itse maskien hankinnasta. Mikäli perheellä ei ole taloudellisia edellytyksiä hankkia maskia, on niitä saatavissa Kiiruun koulukeskuksen kouluterveydenhoitaja Tanja Starkilta (tanja.stark@somero.fi) 044-7791 254. Kouluterveydenhoitaja opastaa oppilaita ja opiskelijoita maskin käyttämisessä. Ammattioppilaitoksissa opiskelevien osalta maskit on saatavilla tarvittaessa Ecotekolasta. 

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) suosituksesta kasvomaskien käyttöön voit lukea lisää TÄSTÄ

Maskin käyttö vaatii huolellisuutta

Kasvomaskin käyttö vaatii huolellisuutta, jotta viruksella mahdollisesti tahraantunut maski ei aiheuta tartuntariskiä. Maskia on aina käsiteltävä puhtailla käsillä.

Muistilista maskin käyttöön

Kasvomaskin käyttöohjeita (opastus video)

Kysymyksiä ja vastauksia maskisuosituksesta