Tekstikoko
 
fiilis-alasivu-2017.png
 
ajankohtaista

Ajankohtaista

24.03.2020

Kirjasto toimittaa yli 70-vuotiaiden lainat kotioven taakse


Someron kirjasto on ryhtynyt toimittamaan koronaviruksen riskiryhmiin kuuluville kirjoja ja muuta laina-aineistoa suoraan kotioven taakse. Kirjastosta soitetaan kaikille yli 70-vuotiaille, joiden varauksia saapuu kirjastoon. Puhelimessa sovitaan toimituksesta esimerkiksi postilaatikkoon tai ovenkahvaan.

Saapuneiden varausten lisäksi kirjaston väki toimittaa riskiryhmäläisille myös muuta aineistoa. Myös muut riskiryhmiin kuuluvat kuin yli 70-vuotiaat voivat pyytää kirjastosta lainoja suoraan kotiin. Yhteyttä voi ottaa sähköpostilla (kirjasto@somero.fi) tai puhelimitse (arkisin klo 11–16 p. 040 1268 331). Varauksia voi tehdä myös verkkokirjaston kautta osoitteessa https://somero.finna.fi/.

Kaikkien toimitettavien kirjojen kannet desinfioidaan ja kirjat pakataan muovipusseihin. Kirjastoauton kuljettaja toimittaa paketteja perille sitä mukaa, kuin ehtii. Kirjastosta kirjoja ei voi hakea, vaan palvelu toimii ainoastaan kotipalveluna. Laajennettua kotipalvelua jatketaan niin pitkään, kuin tilanne sen sallii ja sitä vaatii.

Laajennettu kotipalvelu on rajattu vain riskiryhmiin kuuluville. Kaikkia kirjaston asiakkaita palvelee verkkokirjasto osoitteessa https://somero.finna.fi/. Tarjolla on e-kirjoja, e-äänikirjoja, musiikkia ja konserttitallenteita sekä kotiseutuhistoriaa. Kaikkia niitä voi käyttää millä tahansa laitteella, jossa toimii internet. Osa aineistoista on saatavilla vapaasti. Osan lainaamiseen tarvitaan kirjastokortin numero ja sama nelinumeroinen salasana, jota käytetään verkkokirjastossa esimerkiksi omien lainojen uusintaan (tällä hetkellä omia lainoja ei tarvitse uusia, sillä kaikkien lainojen eräpäivää on siirretty automaattisesti eteenpäin).

 


 

 
katso tästä ajankohtaisin tieto koronatilanteen vaikutuksista palveluihin »